Demak Skyline 200

You may also like...

25 Responses

  1. Farhan Syukri says:

    Tiru fz.. Tapi lancau fz. Beli nyesal x habis. Tengok ok la dari fz demak
    nih.

  2. faez othman says:

    xpyah nk coolent bagai..bmw,ducati & harley pkai pnyejuk asli ok je..pkai
    angin..kta msti buka minda bro..klu nk bli bike bike lak dorg salu tnye ade
    abs ke x..be flexi sket..can we?

  3. azlin azlin1977 says:

    Apasal la Modenas x nak buat moto mcm ni..kena ikat ngan Kawasaki ker

  4. aida rafi says:

    korang semua..mmg kita nak sokong barangan tempatan…tapi kena ingat duit
    kita yang keluar bukan dia orang…warranty engine 1 tahun…pastu kalau
    rosak keluar duit sendiri kan…jadi aku cadangkan pakai jenama
    kawasaki…mmg tahan lasak…aku ada 2 motor superbike ninja 250 dan er6
    ….dua2 best…kalau ada rezeki nak up grade z800 pulak

  5. cencer1991 says:

    Aku pakai ulang alik shah alam putrajaya hari2 x de prob. Paling lama aku
    on road kl-taiping no stop. X de issue dgn engine. 

  6. Wei Erxun says:

    Motor skyline nie smart macam z800, body besar, design kemas berbandig
    dengan first model.kalau tengok yutube bro tu, speed tu ok dah bagi motor
    200cc.tapi kalau ck9 buat design macam skyline nie..meletup dipasaran..tapi
    sayang enjin demak.member2 pakai demak mula2 ok..bilah dah lama enjin tak
    ok banyak masalah.

  7. Wei Erxun says:

    Motor skyline nie smart macam z800, body besar, design kemas berbandig
    dengan first model.kalau tengok yutube bro tu, speed tu ok dah bagi motor
    200cc.tapi kalau ck9 buat design macam skyline nie..meletup dipasaran..tapi
    sayang enjin demak.member2 pakai demak mula2 ok..bilah dah lama enjin tak
    ok banyak masalah.

  8. Arep Mokhtar says:

    Salam… Broader rafi, demak skyline ni blh install enjin lain x? Cc besar
    sikit ke..

  9. Mohd Faizol says:

    Aku bekenan la dengan moto ni.harga atas jalan berapa ,muka,dan bulanan??
    Asalnya Baku nak beli FZ tapi lepas aku nampak motor ni terus aku ubah
    fikiran.. :D

  10. mohd afiq sukor says:

    Yg kondem2 sngt brand demak ni pernah pakai ke moto ni?? Aku pakai dtm 150
    da lame tp x pernah bg major problem..Xpyh la nk bandingkan moto ni ng kawa
    250 ke ape..tngk harga je dah tau jauh beza..suppot la local brand skit..
    :)

  11. aziq aznil says:

    kalau lah modenas leh wat camni… tp mmg xla kot.. nnt org malaysia ni duk
    maki modenas tiru design..kutuk buatan sendiri kn.. xde smgt patriotism

  12. Sylvester Grunge says:

    coolent btul2 xda ke??tgk info ada plak coolent…mna stu yg btul aku
    xtau…n condition enjin bleh than x ar dripda dlu????

  13. yuunjac says:

    No liquid coolant? Takde masalah ke untuk long distance ride?

  14. aida rafi says:

    assalam…hari ni saya ada follow saya moto..tak pasti moto apa…tapi
    dekat tangki dia tulis skyline…rasa2 ni motor import…rupanya demark
    skyline (setelah tengok youtube) saya follow guna kawasaki rr150…tengok
    meter 145kmh-150kmh…tak pasti rider tersebut full trottle atau
    tidak..rasanya tidak sebab dia tak tunduk lagi..rasanya motor tu
    oklah..agak2 kalau main dengan fz..dia masih kedepan lagi (saya pakai fz 2
    tahun kecewa kerana top speed)

  15. Fanatic Riders says:

    quality of this bike really …….

  16. MayukhDewan says:

    hi rafi. does the difference in speedometer display speed and the actual
    GPS speed also mean that the actual odometer would show a much higher
    reading compared to what we have ridden. eg we ride 100 kilometers but the
    like shows 125.

  17. bihun tomyam says:

    aku suka la tgk video kau rafi…

  18. DeathstalkeR says:

    It looks too big for a 200cc. 

  19. KERTAS PUTIH says:

    betul…..cume xde radiator je…moto mmg dah cun…klu ade radiator mmg
    dah sebat dah…nie tgh apply nazaN5…hehehe…

  20. GOPAL Boboi says:

    Tipikal malaysia…suka kondem barang keluaran tempatan….rasa nak pakai
    pakailah rasa tak nak…takda paksaan pon…
    Belilah jenama hebat manA pon kalau maintainance tak jaga rosak jugak motor
    tuh..
    Ubahlah sikit cara pemikiran….siapa lagi kalau bukan kita nak sokong
    barang tempatan..

  21. danial mashhelmy says:

    Tiru fz..haha..Hummm 

  22. Alex Siegram says:

    You can’t expect much from a bike which produce horsepower of just as
    little as 15HP. Even for a beginner it’s better to go for Ninja 250 or the
    latest beginner bike that is yet to come to Malaysia the Yamaha YZF-R25
    that is expected to arrive in Malaysia in 2015.

  23. z4520ft says:

    masih skeptikal dengan jenama demak ni… nak tau kualiti material dia
    macam mana, feels cheap atau at least standing dgn brand2 popular mcm
    yamaha n honda? takut pakai sekejap dah nampak lusuh

  24. Evo ZR says:

    omaigod, terbaik

Leave a Reply